Dijagnostički pregled dalekovoda

Snimanje dalekovoda obavljamo upotrebom termovizijske (termografske) kamere te kamere koja snima vidljivi spektar, koja je integrirana na bespilotnu letjelicu.

Primjenom metode termovizijskog snimanja moguće je, bez ostvarivanja kontakta s objektom kojeg se ispituje, otkrivanje povišenog zagrijavanja električkih i mehaničkih komponenti.

S obzirom da se količina zračenja povećava s temperaturom, termografija omogućava da vidimo promjene temperature budući da se gledani termografskom odnosno termovizijskom kamerom, topli predmeti dobro ističu u odnosu na hladniju pozadinu. Termografske kamere opažaju zračenje u infracrvenom pojasu elektromagnetskog spektra i stvaraju snimke tog zračenja koje nazivamo termogramima.

Po završenom termografskom snimanju obavljamo analizu snimljenog materijala te klijentu dostavljamo sveobuhvatan izvještaj koji obuhvaća analizu termograma te analizu fotografija. Analizom termograma moguće je utvrditi eventualno prekomjerno zagrijavanje kontaktnih elemenata što pomaže u prevenciji značajnih kvarova i ispadanja sustava.